marți, 2 decembrie 2014

Ce mai papam? - Crema de orez cu dovlecei si branza proaspata de capra


Varsta: 6 luni – 1 an
Pregatire:  10 minute
Preparare: 20 minute


Ingrediente:
·         25 gr orez alb;
·         1 dovlecel;
·         13 lingurite branza proaspata de capra;
·         100 ml supa concentrata de legume;
·         ½ ulei de masline extravirgin.

Se spala dovlecelul, se curata de coaja si se taie cubulete.
Intr-o craticioara se pune supa concentrata de legume, apoi se adauga orezul bine spalat si cubuletele de dovlecel si se fierb timp de aproximativ 20 de minute. Se lasa la racit timp de 10 minute, apoi se paseaza cu ajutorul unui blender de mana.
Branza se freaca cu furculita pentru a se omogeniza.
Se serveste cu crema de branza si cu un firicel de ulei de masline extravirgin pe deasupra.

Informatie utila !

Aceasta mancarica este potrivita in special pentru perioada de intarcare a bebelusului.
Reteta poate fi adaptata folosind legume de sezon. Sunt potrivite dovleacul, spanacul, chiar si prazul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu