miercuri, 6 august 2014

Ce mai papam ? - Conopida si broccoli cu sos de branza

Varsta: 7-9 luni

Ingrediente:

·         110 gr conopida, desfacuta in buchetele;
·         50 gr broccoli, desfacut in buchetele;
·         20 gr unt nesarat;
·         20 gr faina;
·         200 ml lapte;
·         25 gr branza Cheddar, rasa
·         25 gr branza Gruyere, rasa

Se obtin 3 portii.
Acest produs se poate congela.

Se fierb la abur conopida si broccoli, pana cand se inmoaie (aproximativ 7 minute).
Intre timp se prepara sosul de branza.
Pentru bebelusii sub 9 luni aceste preparat se va pasa cu blenderul, iar pentru cei cu varste mai mari, conopida si broccoli se toaca bucatele si se combina cu sosul de branza.

 

Sosul de branza:

Ingrediente:

  • 15 gr unt nesarat;
  • 15 gr faina fara aditivi;
  • 150 ml lapte;
  • 30 gr branza Gruyere, rasa;
  • 2 linguri parmesan, ras;
  • 2 linguri mascarpone.
Se topeste untul intr-un vas, apoi se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena. Treptat se adauga laptele, se da in clocot, dupa care se fierbe la foc mic cateva minute pana se ingroasa si se omogenizeaza.
Se ia de pe aragaz si se amesteca cu branza Gruyere si parmezanul pana se topesc, apoi se adauga si marcarpone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu