Ingrediente:
·
110 gr
conopida, desfacuta in buchetele;
·
50 gr
broccoli, desfacut in buchetele;
·
20 gr unt
nesarat;
·
20 gr
faina;
·
200 ml
lapte;
·
25 gr
branza Cheddar, rasa
·
25 gr
branza Gruyere, rasa
Se obtin 3 portii.
Acest produs se poate congela.
Se fierb la abur conopida si broccoli, pana cand se inmoaie (aproximativ 7
minute).
Intre timp se prepara sosul de branza.
Pentru bebelusii sub 9 luni aceste preparat se va pasa cu blenderul, iar
pentru cei cu varste mai mari, conopida si broccoli se toaca bucatele si se
combina cu sosul de branza.
Sosul de branza:
Ingrediente:
- 15 gr unt nesarat;
- 15 gr faina fara aditivi;
- 150 ml lapte;
- 30 gr branza Gruyere, rasa;
- 2 linguri parmesan, ras;
- 2 linguri mascarpone.
Se topeste untul intr-un vas,
apoi se adauga faina si se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena. Treptat
se adauga laptele, se da in clocot, dupa care se fierbe la foc mic cateva
minute pana se ingroasa si se omogenizeaza.
Se ia de pe aragaz si se amesteca cu branza Gruyere si parmezanul pana se
topesc, apoi se adauga si marcarpone.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu