luni, 4 august 2014

Ce mai papam? - Ciuperci gratinate si sos de rosii cu paste

       Ciuperci gratinate si sos de rosii cu paste


       Varsta 9 – 12 luni

        Ingrediente necesare:

·         2 linguri de paste (puteti  folosi  paste  in forma de stelute,  litere sau animalute);
·         25 g unt;
·         ½ catel de usturoi;
·         125 g ciuperci champignon taiate
·         3 rosii decojite, fara seminte si tocate marunt;
·         25 g branza rasa Cheddar.

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Topiti untul intr-o tigaie si caliti usturoiul pentru aproximativ 30 de secunde. Adaugati ciupercile taiate si gatiti pentru 3 minute. Puneti rosiile, acoperiti tigaia si lasati pe foc pana cand se inmoaie ( 3 – 4 minute).

Adaugati branza si amestecati pana cand se topeste.  Puteti marunti compozitia cu furculita sau in blender si amestecati  sosul obtinut cu pastele.

Informatie utila:

Rosiile contin licopen, un pigment puternic foarte important in prevenirea cancerului. 

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu