joi, 14 august 2014

Ce mai papam? - Paste bolognese pentru copii

Paste bolognese pentru copii                                                  

Varsta 9 – 12 luni                                                


Se obtin 5 portii

Produs care se poate congela!

Ingrediente necesare:

·         1 lingura ulei vegetal;
·         25 g ceapa taiata marunt;
·         15 g telina taiata fin;
·         25 g morcov ras fin;
·         125 g carne de vita tocata;
·         2 rosii decojite, fara seminte si tocate;
·         100 ml supa nesarata de pui;
·         40 g spaghete.

Caliti ceapa si telina in uleiul vegetal intre 3 -4 minute. Adaugati morcovul ras si gatiti inca 2 minute. Puneti si carnea tocata si amestecati pana cand se rumeneste. Adaugati rosiile si supa, aduceti la fierbere si lasati la foc mic, pana cand se face carnea (10 - 15 minute).
                                                                                                              

Intre timp, fierbeti pastele si si taiati-le in lungimi potrivite.

Sosul obtinut poate fi pus in blender si apoi amestecat cu spaghetele.                 





Informatie utila

De obicei, nu gustul carnii rosii nu este pe placul copiilor, ci textura ei. Pasata, carnea poate fi acceptata mai usor.
Carnea rosie satisfice majoritatea nevoilor nutritive, mai putin pe cea de fibre.  Este o sursa excelenta de fier.

Rezerva de fier pe care o au bebelusii de la nastere, este suficienta pana in jurul varstei de 6 luni, ulterior ea trebuie completata din alimentatie.


Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu