Paste bolognese pentru copii
Varsta 9 – 12 luni
Se obtin 5 portii
Produs care se poate congela!
Ingrediente necesare:
·
1 lingura
ulei vegetal;
·
25 g ceapa
taiata marunt;
·
15 g
telina taiata fin;
·
25 g
morcov ras fin;
·
125 g
carne de vita tocata;
·
2 rosii
decojite, fara seminte si tocate;
·
100 ml
supa nesarata de pui;
·
40 g
spaghete.
Caliti ceapa si telina in uleiul vegetal intre 3 -4 minute. Adaugati
morcovul ras si gatiti inca 2 minute. Puneti si carnea tocata si amestecati
pana cand se rumeneste. Adaugati rosiile si supa, aduceti la fierbere si lasati
la foc mic, pana cand se face carnea (10 - 15 minute).
Intre timp, fierbeti pastele si si taiati-le in lungimi potrivite.
Sosul obtinut poate fi pus in blender si apoi amestecat cu spaghetele.
Informatie utila
De obicei, nu gustul carnii rosii nu este pe placul copiilor, ci
textura ei. Pasata, carnea poate fi acceptata mai usor.
Carnea rosie satisfice majoritatea nevoilor nutritive, mai putin pe cea
de fibre. Este o sursa excelenta de
fier.
Rezerva de fier pe care o au bebelusii de la nastere, este suficienta
pana in jurul varstei de 6 luni, ulterior ea trebuie completata din
alimentatie.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu