marți, 12 august 2014

Ce mai papam? - Rizoto cu dovleac


Varsta: 9-12 luni




Ingrediente:
·         50 gr ceapa , tocata
·         25 gr unt nesarat
·         110 gr orez basmati
·         450 ml apa fierbinte
·         150 gr dovleac, curatat de coaja si tocat
·         225 gr rosii coapte, curatate de pielita si de seminte, tocate
·         50 gr branza Cheddar, rasa

Se obtin 4 portii.
Acest produs se poate congela.

Se caleste ceapa in jumatate din cantitatea de unt pana se inmoaie. Se amesteca orezul pana se patrunde bine, apoi se adauga morcovii. Se toarna apa fierbinte, se da in clocot, se acopera cu capac si se fierbe timp de 8 minute la foc iute. Se adauga dovleacul, se reduce intensitatea focului si se mai fierb acoperit inca 12 minute sau pana se absoarbe apa.
Intre timp, se topeste untul ramas intr-un vas mic, se adauga rosiile si se calesc 2-3 minute. Se amesteca branza pana se topeste, apoi se toarna peste orezul fiert compozitia de rosii si branza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu