sâmbătă, 26 iulie 2014

Ce mai papam? - Supa concentrata de legume - baza pentru mancaruri

Supa concentrata de legume

Se obtin aproximativ 900 ml

Ingrediente:

·         1 ceapa mare, curatata de coaja;
·         125 g morcovi, curatati de coaja;
·         1 fir de telina;
·         175 g amestec de legume radacinoase (cartof dulce, nap suedez, pastarnac) curatate de coaja;
·         ½ praz;
·         25 g unt;
·         1 legatura verdeturi asortate;
·         O foaie de dafin;
·         6 boabe de piper negru;
·         900 ml apa.

Se toaca legumele. Se topeste untul intr-un vas mare si se rumeneste ceapa timp de 5 minute. Se adauga si celelalte ingrediente si se acopera cu apa. Se dau in clocot si apoi se fierb la foc mic timp de o ora.

Se strecoara supa.

Informatie utila


Supa concentrata este baza multor retete culinare. Poate fi pastrata in frigider timp de o saptamana si merita efortul de a o prepara acasa, deoarece nu va contine aditivi si sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu