Supa concentrata de legume
Se obtin aproximativ 900 ml
Ingrediente:
·
1 ceapa
mare, curatata de coaja;
·
125 g
morcovi, curatati de coaja;
·
1 fir de
telina;
·
175 g
amestec de legume radacinoase (cartof dulce, nap suedez, pastarnac) curatate de
coaja;
·
½ praz;
·
25 g unt;
·
1 legatura
verdeturi asortate;
·
O foaie de
dafin;
·
6 boabe de
piper negru;
·
900 ml
apa.
Se toaca legumele. Se
topeste untul intr-un vas mare si se rumeneste ceapa timp de 5 minute. Se
adauga si celelalte ingrediente si se acopera cu apa. Se dau in clocot si apoi
se fierb la foc mic timp de o ora.
Se strecoara supa.
Informatie utila
Supa concentrata este baza multor retete culinare. Poate fi pastrata in
frigider timp de o saptamana si merita efortul de a o prepara acasa, deoarece
nu va contine aditivi si sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu