miercuri, 9 iulie 2014

Primele pireuri de legume :))))

Primul piure de legume

Varsta 6 luni

Ingrediente:


  •     150 g morocovi, curatati si tocati cubulete

Se pun morcovii la fiert fie in aparatul de fiert la abur, fie cu capac, la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, pana se inmoaie.

Se scurg morcovii si se introduc in blender, adaugandu-se putina apa de la baza aparatului de fiert la abur sau putina apa in care au fiert. Se paseaza pana se obtine un piure omogen. Cantitatea de apa poate sa difere de la bebelus, la bebelus, in fuctie de capacitatea acestuia de a inghiti.

Piureul se aseaza intr-un bol si se serveste caldut.

Informatie utila

Morcovii sunt nemaipomeniti pentru prima etapa de intarcare, gratie gustului lor dulce natural.



Supa crema de morcovi cu lapte

Varsta 6 luni

Ingrediente:
  • 2 ½ pahare cu apa plata;
  • 200 g morcovi curatati;
  • 200 ml lapte (matern sau praf).

Se spala morcovii, se curata si se taie cubulete. Se pun in apa si se fierb pana se inmoaie, apoi se paseaza. Piureul obtinut se amesteca cu 200 ml din zeama in care au fiert. Se adauga laptele si se mai da intr-un clocot.

Informatie utila

Morcovii imbunatatesc vederea. Ei constituie o excelenta sursa de betacaroten si vitamina A.


Trio de legume

Varsta 6 luni

Ingrediente:


  • 200 g morcovi, curatati si taiati cubulete;
  • 100 g pastarnac, curatat si taiat cubulete;
  • 200 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete.

Se fierb legumele la abur sau in apa pana se inmoaie.

Se paseaza legumele pana cand se obtine un piure omogen. Pentru a obtine consistenta dorita se poate adauga fie apa din baza aparatului de fiert la abur , fie putin din laptele pe care il consuma de obicei bebelusul dumneavoastra.

Informatie utila

Cartoful dulce cu miezul portocaliu reprezinta o sursa excelenta de vitamina C si betacaroten.
Cartoful dulce este mai bogat in nutrienti decat cartoful obisnuit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu