Primul piure de legume
Varsta 6 luni
Ingrediente:
- 150 g morocovi, curatati si tocati cubulete
Se
pun morcovii la fiert fie in aparatul de fiert la abur, fie cu capac, la foc
mic timp de aproximativ 15-20 de minute, pana se inmoaie.
Se
scurg morcovii si se introduc in blender, adaugandu-se putina apa de la baza
aparatului de fiert la abur sau putina apa in care au fiert. Se paseaza pana se
obtine un piure omogen. Cantitatea de apa poate sa difere de la bebelus, la
bebelus, in fuctie de capacitatea acestuia de a inghiti.
Piureul
se aseaza intr-un bol si se serveste caldut.
Informatie utila
Morcovii
sunt nemaipomeniti pentru prima etapa de intarcare, gratie gustului lor dulce
natural.
Supa crema de morcovi cu lapte
Varsta 6 luni
Ingrediente:
- 2 ½ pahare cu apa plata;
- 200 g morcovi curatati;
- 200 ml lapte (matern sau praf).
Se
spala morcovii, se curata si se taie cubulete. Se pun in apa si se fierb pana
se inmoaie, apoi se paseaza. Piureul obtinut se amesteca cu 200 ml din zeama in
care au fiert. Se adauga laptele si se mai da intr-un clocot.
Informatie utila
Morcovii
imbunatatesc vederea. Ei constituie o excelenta sursa de betacaroten si
vitamina A.
Trio de legume
Varsta 6 luni
Ingrediente:
- 200 g morcovi, curatati si taiati cubulete;
- 100 g pastarnac, curatat si taiat cubulete;
- 200 g cartofi dulci, curatati si taiati cubulete.
Se
fierb legumele la abur sau in apa pana se inmoaie.
Se
paseaza legumele pana cand se obtine un piure omogen. Pentru a obtine
consistenta dorita se poate adauga fie apa din baza aparatului de fiert la abur
, fie putin din laptele pe care il consuma de obicei bebelusul dumneavoastra.
Informatie utila
Cartoful
dulce cu miezul portocaliu reprezinta o sursa excelenta de vitamina C si
betacaroten.
Cartoful
dulce este mai bogat in nutrienti decat cartoful obisnuit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu