vineri, 25 iulie 2014

Ce mai papam? - Ficatei de pui cu legume si mere

Ficatei de pui cu legume si mere

Varsta  9 - 12 luni

Se obtin 4 portii

Ingrediente:

·         100 g ficat de pui;
·         25 g ceapa taiata;
·         1 lingura de ulei vegetal;
·         1 morcov mediu taiat felii;
·         1 cartof mare taiat cubulete;
·         ½ mar mic decojit, fara samburi si tocat;
·         250 ml supa nesarata de pui.

Curatati  ficatul, eliminand orice urma de grasime sau de zgarci si taiati-l marunt. Caliti ceapa in uleiul vegetal, pana se inmoaie. Adaugati  ficatul si gatiti pana I se schimba culoarea (aproximativ 1 minut).

Puneti morcovul, cartoful si marul, turnati supa peste ele si fierbeti timp de 20 minute.

Mixati compozitia cu ajutorul blender-ului sau cu furculita.

Informatie utila:

Ficatul de pui este o sursa buna de vitamine  si fier. Bebelusii se nasc cu o rezerva de fier care se mentine pana la aproximativ 6 luni, astfel incat, dupa aceasta varsta, este important sa va asigurati ca obtin necesarul de fier de care au nevoie, din solide.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu