Ficatei de pui cu legume si mere
Varsta 9 - 12 luni
Se obtin 4 portii
Ingrediente:
·
100 g
ficat de pui;
·
25 g ceapa
taiata;
·
1 lingura
de ulei vegetal;
·
1 morcov
mediu taiat felii;
·
1 cartof
mare taiat cubulete;
·
½ mar mic
decojit, fara samburi si tocat;
·
250 ml
supa nesarata de pui.
Curatati ficatul, eliminand orice urma de grasime sau
de zgarci si taiati-l marunt. Caliti ceapa in uleiul vegetal, pana se inmoaie.
Adaugati ficatul si gatiti pana I se
schimba culoarea (aproximativ 1 minut).
Puneti morcovul,
cartoful si marul, turnati supa peste ele si fierbeti timp de 20 minute.
Mixati compozitia cu
ajutorul blender-ului sau cu furculita.
Informatie utila:
Ficatul de pui este o
sursa buna de vitamine si fier.
Bebelusii se nasc cu o rezerva de fier care se mentine pana la aproximativ 6
luni, astfel incat, dupa aceasta varsta, este important sa va asigurati ca
obtin necesarul de fier de care au nevoie, din solide.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu