luni, 28 iulie 2014

Ce mai papam? - Chipsuri din legume radacinoase coapte

Chipsuri din legume radacinoase coapte

Se obtin 4 portii

Varsta 1 – 2 ani

Ingrediente:

·         100 g cartofi;
·         100 g cartofi dulci;
·         100 g pastarnac;
·         Piper;
·         Sare de mare (sau sare obisnuita);
·         1 lingura de ulei de masline.

Sos:

·         100 g branza;
·         ½ lingura de ketchup (sau rosie data prin razatoare fara coaja);
·         ½ lingura lapte;
·         1 lingurita de ceapa verde.

Incalziti cuptorul  la 200 grade  C. Taiati cartofii si cartofii dulci pe jumatate, in lungime si apoi  felii. Taiati pastarnacul pe lungime, in felii. Puneti  toate bucatile intr-un bol si amestecati  cu uleiul de masline, sare si piper (cate un varf de cutit – daca folositi pentru mancarea copilului).

Ungeti  un vas pentru cuptor cu putin ulei si aranjati  feliile de legume. Coaceti pana cand se inmoaie (aproximativ 30 minute).

Pentru sos, amestecati toate ingredientele.

Serviti cu chipsurile din legume.

Informatie utila


Cartoful dulce este bogat in vitamina A si C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu