Chipsuri din legume radacinoase
coapte
Se obtin 4 portii
Varsta 1 – 2 ani
Ingrediente:
·
100 g
cartofi;
·
100 g
cartofi dulci;
·
100 g
pastarnac;
·
Piper;
·
Sare de
mare (sau sare obisnuita);
·
1 lingura
de ulei de masline.
Sos:
·
100 g
branza;
·
½ lingura
de ketchup (sau rosie data prin razatoare fara coaja);
·
½ lingura
lapte;
·
1
lingurita de ceapa verde.
Incalziti cuptorul la 200
grade C. Taiati cartofii si cartofii
dulci pe jumatate, in lungime si apoi felii.
Taiati pastarnacul pe lungime, in felii. Puneti toate bucatile intr-un bol si amestecati cu uleiul de masline, sare si piper (cate un
varf de cutit – daca folositi pentru mancarea copilului).
Ungeti un vas pentru cuptor cu
putin ulei si aranjati feliile de legume.
Coaceti pana cand se inmoaie (aproximativ 30 minute).
Pentru sos, amestecati toate ingredientele.
Serviti cu chipsurile din legume.
Informatie utila
Cartoful dulce este bogat in vitamina
A si C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu